Kóstolt már igazi vegán bort? :: Hotel Silvanus Visegrád -

Garantáltan a legjobb ár!

Kóstolt már igazi vegán bort?

Mostanában egyre nagyobb teret hódít magának a vegán táplálkozás, vagy inkább filozófia, még inkább életmód. A teljesen „állatmentes” táplálkozás alapja ugyanis inkább keresendő az állatok iránti kíméletességben, mint pusztán az egészséges táplálkozás iránti elköteleződésben. Az igazi vegán elutasítja az állatok elleni erőszak minden formáját, az állatok kizsákmányolását, a velük szemben elkövetett kegyetlenkedéseket – és éppen ezért sem étkezésében, sem az élet más területein – lehetőség szerint – nem él állati eredetű anyagokkal.

Ez idáig rendben is van. De vajon gondolta volna, hogy bizony néha a legfinomabb borok sem felelnek meg a vegánság kritériumának? Pedig ez így igaz. A legtöbb bor ugyanis derítése során érintkezik állati eredetű segédanyagokkal. Ilyen például a tojásfehérje, a marhacsontból készült étkezési zselatin, vagy a halhólyagból nyert kollagén. Az igazi vegán borok ezzel szemben kizárólag növényi eredetű derítőanyagokkal érintkezhetnek.

Próbálja ki, ízlelje meg a Hotel Silvanus vegán borkülönlegességeit, és kortyoljon bele egy jobb, emberségesebb életfilozófiába!

Vegán ajánlatunk:

- Grillezett pácolt tofu marinált zöldséges quinoával és balzsamecettel

- Vegán Sárgamuskotály

A grillezett, pácolt tofu amellett, hogy egészséges, rendkívül ízletes fogás is. A tofu – lágy belső, finoman fűszerezett, ropogós kéreggel – teljesen vegán étel, de gazdag ízvilága miatt a húsok kedvelői is bátran tehetnek vele egy próbát. Az ízélményt marinált zöldségekkel kevert quinoa és különleges balzsamecet teszi felejthetetlenné.