Visegrád és Dunakanyar :: Hotel Silvanus Visegrád -

Garantáltan a legjobb ár!

Visegrád és Dunakanyar

Fellegvár

A Fellegvár története egészen az XI. század közepére nyúlik vissza. A visegrádi kettős várrendszert 1250-1260 körül építette IV. Béla király és felesége. A későbbi korokban a fővárost ide helyező Károly Róbert király bővítette a várat, s itt került sor az 1335-ös híres királytalálkozóra is. A várat Luxemburgi Zsigmond idején tovább korszerűsítették, vélhetően ekkor készült el az asszonyház is. Mátyás király uralkodása idején a vár palotaszárnyait teljesen felújították. A várban az évszázadok során több alkalommal is őrizték a szent koronát a koronázási ékszerekkel. A török időkben a vár óriási pusztítást szenvedett el, 1544-ben török kézre került. Ezután felváltva volt a török és a magyar csapatoké, majd legvégül a törökök elhagyták a szinte teljesen elpusztult várat. A vár helyreállítására az első törekvések az 1870-es évek elején történtek, s még napjainkban is tartanak.

  A mai látogató több érdekes kiállítással is találkozhat fellegvári látogatása során:

  • A vár történeti kiállítása
  • Rekonstruált makett-erődrendszer, vár
  • A Szent korona történeti kiállítás
  • Panoptikum
  • Vadászati, halászati és gazdálkodási kiállítás

  Királyi Palota

  A visegrádi Királyi palota egy a 14. és 15. század között emelt épület komplexum Visegrádon, amely a középkori Magyar Királyság kortárs uralkodóinak szolgált kezdetben állandó székhelyéül, majd vidéki rezidenciájául, egészen a török hódoltság lepusztításáig.

  Az épületben ma a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma található Visegrád városának szívében. A királyi palota autóval 10 perc alatt megközelíthető.

  Lovagi torna

  A bemutató a Salamon torony mellett elhelyezkedő lovagi torna pályán zajlik. A Szent György Lovagrend tagjai látványos párviadalokban valósághűen és izgalmasan, esetenként humorral idézik fel a középkori lovagok bátorságát és vakmerőségét. A hatást a királyi vadászölyv reptetése is színesíti.

  A műsor zárásaként a vendégeknek lehetősége nyílik a középkori fegyvereket a lovagok segítségével kipróbálni.


  Sétahajózás a Dunakanyarban

  Különleges élményt ígérő dunai kirándulás tavasztól őszig.

  A sétahajózás során megcsodálhatjuk a festői szépségű tájat, Visegrádot a Duna fölé magasodó Fellegvárral, a Salamon toronnyal, valamint a másik parton a Börzsöny vonulataival.

  Látogatás a Zsitvay-kilátóban

  A Zsitvay-kilátót 1933-ban építették a 378 méter magas Nagyvillám tetejére. Tiszta időben a fővárost és 100 kilométeres környezetét is belátni innen, a Mátrától a Pilisig és a Zsámbéki-medencéig.

  A kilátó kezelője, Vízkert András erdészmérnök jóindulatának köszönhetően egy páratlan élmény részesei lehetünk. A néhány száz méteres kellemes túra a Hotel Silvanus parkolójából indul.