A rövidebb utazás boldogabbá tesz :: Hotel Silvanus Visegrád -

A rövidebb utazás boldogabbá tesz

A hosszabb utazások megszervezése, megtervezése sokaknak csak stresszforrás. Szakértők szerint amennyiben többször, de rövidebb időre megyünk el valahová kikapcsolódni, pszichésen sokkal jobban járunk.

Mindenki a nyári nyaralást várja, hiszen akkor akár két hétre is magunk mögött hagyhatjuk a gondokat. Ám ősszel sem szabad lemondani a pihenésről, még akkor sem, ha csak pár napunk van rá. Egy kis wellness és spa felüdíti és új erővel tölti meg a lelket és az elmét. Sőt, pszichológusok szerint még jobb hatással is van ránk, mint egy hosszabb utazás.

A hosszabb nyaralás csupán gyűjtögetés, logisztikai feladatok és stressz

A családok számára általában ezt a három dolgot jelenti a nyári nyaralás. Egy ilyen út ráadásul jóval nagyobb kiadás, főleg akkor, ha az egész család együtt utazik, így előtte akár egy éven át spórolni kell rá, elvonva a pénzt más fontos dolgoktól. Ráadásul nem könnyű összehangolni a szülők szabadságát sem a munkahelyeken, és ezernyi dolog jöhet még akkor is közbe, ha úgy tűnik, minden remekül halad. Ha sikerül végre elindulni, akkor sem csökken a feszültség, hiszen szinte biztos, hogy valami fontos – ha más nem, a gyerkőc kedvenc cumija – otthon maradt és gyorsan pótolni kell. A megérkezés után általában mindenki fáradt és nyűgös, és a nyaralás többi napját is főleg a szervezés, valamint a gyerekek után való rohangálás tölti ki. Ha pedig hazaérünk, máris azon stresszelünk, hogy vissza kell térni a taposómalomba, és csak jövő ilyenkor utazhatunk el megint.

Több rövidebb utazás: kis kiadás, kis szervezés, nagy pihenés

Ha rövidebb időszakra – például egy hosszú hétvégére vagy néhány kivételes hétköznapra – utazunk csak el valamelyik közeli wellness-hotelbe, a pihenést sokkal egyszerűbben meg lehet szervezni, jóval kevesebb holmit kell csomagolnunk, és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira. Ráadásul szakértők szerint a kisebb, de rendszeres utazások sokkal pihentetőbben hatnak ránk, mivel folyamatos feltöltődést jelentenek, és ezzel a boldogságszint is normalizálódik.

Egy nap a testnek és a léleknek

A boldogsághoz ugyanis nem kellenek nagy dolgok. Egy finom masszázs, egy kis ejtőzés a medencében vagy lazítás a szaunában, néhány finom, különleges falat elkényezteti a testet és a lelket is. Ráadásul, ha végképp nincs több időnk kikapcsolódni, ma már akár egy napot is eltölthetünk, luxustól körbeölelve. Az instant feltöltődés után pedig boldogabban térhetünk vissza a mindennapokba.

– Egy ilyen nap lényege az, hogy az egynapos wellnessre érkező látogatóink is ugyanolyan szintű szolgáltatásokban részesülnek a nap folyamán, mint a több napig nálunk tartózkodó szállóvendégek. Legyen szó a nálunk megtalálható ayurvédikus masszázsokról vagy épp a szépségszalon szolgáltatásairól, egy tökéletes ebédről vagy vacsoráról, minden a pihenést és a feltöltődést szolgálja. Felméréseink szerint egy-egy ilyen nap a legnehezebb időszakon is túl tudja lendíteni vendégeinket, nekünk pedig az ő boldogságuk a legfontosabb. – tudtuk meg Lantos Árpádtól, a Hotel Silvanus**** igazgatójától.