Így oldódjon meg minden gondom! :: Hotel Silvanus Visegrád -

Így oldódjon meg minden gondom!

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás.


A nejemnek tavalyelőtt a kedvenc parfümjét vettem meg, az anyósom könyvet kapott, apósom italt, az öcsém a hőn szeretett együttese új albumának örülhetett, még a gyerekekkel volt a legkönnyebb dolgom, mert tudtam, hogy a fiam egy fülhallgatóért, a lányom egy plüss lóért epekedik. Igen ám, de mindezeket be is kellett szereznem és mivel az internet azért korántsem megoldás mindenre, így hát egy csomó utánjárásba került, amíg mindezt sikerült hazahordanom. A szüleim ráadásul azt mondták, hogy nekik mindenük megvan, nem kérnek semmit, csak azt, hogy vigyem el őket valahová vacsorázni, hogy velem lehessenek. Ezt meg is tettem, de egy ilyen családi vacsorameghívást elég nehéz betenni a fa alá. 

Tavaly a helyzet még katasztrofálisabbra fordult, ötletem semmi, időm semmi, a karácsony pedig már ott kopogtatott az ajtón, pár nap volt csupán szentestéig. Az interneten csatangoltam megoldást keresve, amikor beleszaladtam a Hotel Silvanus ajándékutalványába. Ismertem ezt a szállodát, mert kétszer voltam ott konferencián az elmúlt években, egyszer pedig a nejemmel mentünk fel egy wellness-hétvégére, úgyhogy pontosan tudtam, hogy a hely maga a csoda. Ilyen panoráma sehol máshol nincsen. Amúgy is gyengém a Pilis a maga titokzatosságával, energiáival, történelmi helyeivel. A szállodával is elégedettek voltunk, a személyzet mosolygós és kedves, az ételek pedig finomak voltak. Még egyszer mondom, mindezzel tisztában voltam, de valahogy soha fel sem merült bennem eddig az, hogy mindezek az élmények ajándékba is adhatók – pedig de. 

És tavaly akcióba is lendültem. Vettem egy Silvanus ajándékutalványt a családomnak, egyet a szüleimnek, egyet anyósoméknak, egyet pedig az öcsémnek. Tíz perc alatt négyet. Otthonról, kényelmesen, személyre szólóan. És a vicc az egészben az, hogy soha még nem arattam ilyen sikert. Ugyan beletelt pár hónapba, míg mindenki hazatért a maga hétvégéjéről, de ennyi hálát, mosolyt, hátbaveregetést, simogatást, puszit és köszönetet még sosem zsebeltem be. 

Ekkor jöttem rá, hogy értékes időt, feltöltődést ajándékozni a legnagyobb gesztus, amit megtehetünk szeretteinkkel. Én meg is tettem. És idén is ezt fogom tenni, de most már magától értetődően és gondolkodás nélkül. Mert az élmény megunhatatlan ajándék, évről-évre. 

 

Jáshegyi Zoltán, elektromérnök (42)