Allergének :: Hotel Silvanus Visegrád -

Garantáltan a legjobb ár!

KEDVES VENDÉGÜNK!

Bízunk benne, hogy éttermünkben feledhetetlen kulináris élményekben lesz része! De a finom ízeken és különleges ételeken túl számunkra az Ön biztonsága is rendkívül fontos!

Az alábbi táblázatban ezért összefoglaltuk az ételeinkben található allergén összetevőket, hogy ezzel is megkönnyítsük választását. Az itt leírtakon túl pedig természetesen kollégáink is mindenben a rendelkezésére állnak!

1. Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza), rozs, árpa, zab illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek, kivéve:
  • búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is
  • búzából készült maltodextrin
  • árpából készült glükózszirup;
  • alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt gabonafélék.

2. Rákfélék és a belőlük készült termékek

3. Tojás és a belőle készült termékek

4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
  • vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
  • a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag

5. Földimogyoró és a belőle készült termékek

6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
  • teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír;
  • szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
  • szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek;
  • szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.

7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
  • alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt tejsavó;
  • lakit

8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia- vagy queenslandi dió és a belőlük készült termékek, kivéve:
  • az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok

9. Zeller és a belőle készült termékek

10. Mustár és a belőle készült termékek

11. Szezámmag és a belőle készült termékek

12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni

13. Csillagfürt és a belőle készült termékek

14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek

Szerelemkonyha: afrodiziákumok felhasználásával készült ételek, szerelmet fokozó, vágykeltő ételek

15. Cukrot tartalmazó ételek

Szállodánk törekszik arra, hogy a fogyasztásra kész HELYBEN készült és glutént nem tartalmazó ételeiben, a glutén mennyisége a 20 mg/kg-ot ne haladja meg.

Ha Önnek ez a mennyiség is komoly problémát okozhat, kérjük, jelezze felénk!