EZ Raider: a túrázás jövője :: Hotel Silvanus Visegrád -

Garantáltan a legjobb ár!

EZ Raider: a túrázás jövője

Gondolkodott már azon, milyen nagyszerű lenne, ha fáradság nélkül tudna kilométereket gyalogolni? Ha kedvenc túraösvényén háromszor-négyszer akkora távot tudna megtenni fáradság nélkül, mint általában? Ha a tíz kilométerre lévő kilátót, vadászházat vagy gyönyörű erdei tisztást már egy óra alatt el tudná érni kényelmesen, mégis élvezetesen, ráadásul a környezetet cseppet sem szennyezve? 

Nos, nem kell tovább töprengenie senkinek, mert itt van a túrázás jövője, ami természetesen nem a hangos terepmotor vagy a széles és nehéz quad, sem a csendes, de terepre kevésbé alkalmas elektromos roller, hanem egy vadonatúj járműfajta, az EZ Raider. 

 Ez az innovatív, jövőbe mutató, teljesen elektromos terepjáró eszköz ötvözi a természetjárás örömét a rollerezés vagy motorozás/quadozás izgalmával. Az erő, a kezelhetőség, az autonómia és a korszerű felfüggesztések kecses kombinációját képviseli, amely így együtt felejthetetlen élményt nyújt a vezetőnek. Az eredetileg az izraeli hadsereg számára tervezett EZ Raider hangtalanul suhan szinte bárhol, amerre csak menni szeretnénk, legyen az aszfaltút, mezei földút, erdei csapás vagy éppen vízmosás. Masszív felépítése, rafinált tervezése és bivalyerős elektromotorjai biztonságos és magukkal ragadó élményt garantálnak. Hangtalan működése, zéró kibocsátása és könnyű szerkezete révén pedig a természetben semmilyen kárt nem tesz.

 Az EZ Raider lényegét az intuitív kezelés jelenti. Minél intuitívabb a kapcsolat a jármű, a terep és a vezető között, annál gördülékenyebb a kezelés, a vezetési élmény pedig annál kényelmesebb és magabiztosabb.

Hotel Silvanus Visegrád - EZ Raider: a túrázás jövője

Nincs még egy jármű, amely ennyire intuitív kapcsolatot teremt az ember és a terep között, ekkora teljesítménnyel – bármilyen tudásszintű vezető esetén –, ilyen tempóval és ilyen biztonságosan. 

Hotel Silvanus Visegrád - EZ Raider: a túrázás jövője

 Az EZ Raider szerkezetének alapját képező alvázat úgy tervezték és alkották meg, akár egy off-road versenyautóét. Ötvözték benne a szuperkerékpárok, a versenyautók és még a repüléstechnológia világát is. Ez a könnyű alváz megerősített acélból készült és extrém merev csőszerkezettel rendelkezik, amely kiváló kezelést, megbízhatóságot és agilitást tesz lehetővé.

 Minden EZ Raider középpontja a szabadalmaztatott felfüggesztési rendszer, amely saját nemében a világon egyedülálló. Az EZ Raider lebegő felfüggesztése igazi mérnöki csoda, amely hattengelyes mozgásra képes, 360 fokban. A nagy hasmagasságnak, a rendkívül alacsony súlypontnak és a szabadalmaztatott, hosszú felfüggesztésnek (E/H 50 cm, 20”) köszönhetően az EZ Raider képes bármilyen tereptípust leküzdeni.

Hotel Silvanus Visegrád - EZ Raider: a túrázás jövője
Hotel Silvanus Visegrád - EZ Raider: a túrázás jövője

 Eddig talán csak a szörfösök tapasztalhatták meg azt az érzést, ami az EZ Raider irányítását jellemzi.
A járművet teljes testével kell irányítani, egyik oldalról a másikra dőlve, akár a szörfdeszkán, gördeszkán vagy hódeszkán. A mozgással laterális erőt fejtünk ki az alváz megfelelő oldalaira, átalakítva ezáltal annak laterális mozgását dőlő mozgássá a forgástengely mentén. Közben használjuk magát a kormányrudat is, így küzdhetünk le szinte bármilyen terepet – egész évben. 

 A szigorú tervezési alapelvek és minőségbiztosítás eredménye, hogy az EZ Raider összes modelljét – amelyek mindegyike megfelelt a legösszetettebb nemzetközi járművizsgákon is – jelenleg hadseregek, nemzetbiztonsági és hírszerző ügynökségek, rendőrségi erők, valamint nemzetközi mentőcsapatok is használják. 

Magyarországon Visegrádon, 2021. júliusában, a Hotel Silvanus melletti EZ Raider bázison lehetett kipróbálni ezeket a járműveket, túravezető instruktor részvételével. A tapasztalt instruktorok szinte minden nap várták a kalandvágyó túrázókat, az újdonságokra fogékony technika-fanokat, az erdőjárás szerelmeseit és úgy általában mindenkit 16 és 80 éves kor között.
A teszthónap nagy sikerére való tekintettel szállodánk tervezi a szolgáltatás meghonosítását. Jelenleg azonban az EZ Raider szolgáltatás nem elérhető nálunk.

Hotel Silvanus Visegrád - EZ Raider: a túrázás jövője