A kalandok világa már a Pilisben is elérhető :: Hotel Silvanus Visegrád -

A KALANDOK VILÁGA MÁR A PILISBEN IS ELÉRHETŐ

A kalandjáték-mobilapplikációba kedvezménnyel regisztrálhat, ha vendégünkként Recepciónktól igényli a
10% engedményt tartalmazó, díjmentes kódot.

Hotel Silvanus Visegrád - WofA

A mobilalkalmazások, a társasjátékok és a szabadulószobák aranykorát éljük. Az új kalandokból természetesen a Silvanus sem maradhat ki. A most nálunk is bemutatkozó WofA igazi kültéri kalandjáték, amelyben egy alkalmazás segítségével a Pilis legszebb tájait fedezhetik fel a kalandozók, miközben izgalmas küldetéseket oldanak meg.

A játék ötvözi a geocaching* és a szabadulószobák élményét, egy kis kiterjesztett valósággal fűszerezve. Három- négyórás program, amelyben családtagok, barátok minőségi időt tölthetnek együtt. Minden korosztály számára élvezetes, akik szeretnek kirándulni, játszani. Masek Csabával, a WofA játék megálmodójával és létrehozójával beszélgettünk. 


– Kinek szól a WofA? 

– Kisgyermekes családoknak, ahol még fontos mindenkinek, hogy minőségi időt töltsenek együtt. Pároknak, baráti társaságoknak, akik a közös élményprogramokon keresztül szeretnének emlékezetes kalandokban részt venni. És titkon azokat az embereket is szeretném elérni, akik szívesen kockulnak otthon a telefonjuk előtt. Bízom abban, hogy a telefonnyomkodás részbeni megtartása mellett őket is ki tudjuk csalni a természetbe feltöltődni.
 

– Miért éppen Visegrádot és a Silvanust választottad?

– A Silvanushoz több szempontból is kötődöm. Többször szálltam meg a családommal a hotelben, mindig nagyon jól éreztük magunkat. Voltam itt céges rendezvényen, de szerveztem ide üzleti találkozót is, vagy csak beugrottunk kávézni, amikor erre jártunk. A World of Adventures-nek fontos vállalása, hogy kalandjai a legszebb helyeken játszódjanak. Visegrád teljes mértékben beleillik ebbe a képbe. Mivel sokfelé jártam már, ki merem jelenteni, hogy a Silvanus rendelkezik a világ egyik legszebb panorámájával. Már csak ezért megéri eljönni hozzátok.


– Milyen kaland játszódik a szálloda közelében? 

– Jelenleg a Silvanus ez egyetlen helyszín, ami két kalanddal is rendelkezik. A „Mátyás bolondja” egy gyerekeknek szóló, igazi, önfeledt bolondozás, könnyed fejtörőkkel és egy kis kiterjesztett valósággal.

Hotel Silvanus Visegrád - WofA túra

Az „A fellegvár foglya” pedig felnőtteknek szól, bár ez sem mellőzi a humort, sőt. Szerintünk ez a végén egy jól behűtött sörrel lefojtva az igazi. Persze itt is lesznek kihívások a feladványok megoldásával és a virtuális tárgyak megtalálásával kapcsolatban.


– Ha jól tudom, természetvédelmi küldetést is felvállaltatok.

– Igen, valóban fontos számunkra, hogy legyen egy közös (WofA csapat-ügyfelek-partnerek) missziónk is a kalandozások során. Nekünk ez az, hogy megőrizzük az anyatermészetet a jövő nemzedékeinek. Ezért minden kaland során arra kérjük a játékosokat, szedjék össze a szemetet, amit menet közben találnak, fényképezkedjenek le vele és küldjék el nekünk. Így mutathatunk példát a világnak.


– Mivel foglalkoztál, mielőtt belevágtál ebbe? 

– Pénzügyi szférában dolgoztam bankoknak, biztosítótársaságoknak. Végigjártam a szamárlétrát. Eleinte értékesítési területen voltam értékesítő, majd vezető. Mielőtt otthagytam volna ezt, egy képzés-fejlesztési területet vezettem, amelynek keretében egy izgalmas, világszinten elismert game-learning projektet irányítottam.


– Mikor, honnan jött az ötlet, hogy ezt kellene csinálnod? 

– Már évek óta forrt bennem a gondolat, hogy szeretnék valami olyat létrehozni, amelyben értéket teremtek és a magam ura lehetek, csak nem volt elég bátorságom hozzá, hogy meg is lépjem. Túl "kényelmes" és jól fizető állásaim voltak. Aztán "szerencsére" a felettem lévő vezetőváltások megadták a kezdő lökést, hogy kimozduljak a komfortzónámból. Két utat láttam magam előtt: vagy olyat csinálok, amiben kikezdhetetlen tapasztalatom és múltam van, vagy olyat, amiben a leginkább megvalósíthatom magam, még ha sokat is kell majd újra tanulnom hozzá. A választásom az utóbbira esett. Megfogalmaztam magamnak, ki és mi vagyok, és milyen életet szeretnék élni. Ezek után az ötlet már csak úgy kipattant a fejemből. És persze a családommal sokat járom az erdőket és nagyon imádjuk a fejtörőket.


– A pandémia miatt szinte leállt a világgazdaság. Te mégis most vágtál bele egy új projektbe… 

– Már a járvány előtt elkezdtem a fejlesztéseket. A többi csak nézőpont kérdése. Én azt a nézőpontot erősítem magamban és a környezetemben, hogy ez tipikusan olyan program, amely pandémia idején is kiváló alternatívát nyújt arra, hogy biztonságosan és élményekkel telve együtt legyünk a szeretteinkkel.
 

– Mi a WofA játék legnagyobb előnye? Látsz-e benne fejlődési lehetőséget, ha igen, merre?

– Fejlesztői szempontól attól izgalmas ez a játék, hogy elképesztő potenciál van benne a továbbfejlődésre. Egy kiváló alap kalandprogramot hoztunk létre és terveink szerint már a partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt szeretnénk meghatározni a további fejlesztési irányokat. Nagyon várom már ezt a szakaszát is a vállalkozásunknak. Csak párat említek. különböző kalandsorozatok létrehozása helyszín és sztorik szempontjából. Olyan utakat kialakítani, ahol nem csak lineárisan lehet haladni, hanem a kalandozó döntésétől függően alternatív irányokba továbbmenni.

Hotel Silvanus Visegrád - WofA

Párhuzamosan indítható kalandversenyek csapatok között. Vállalati ügyfeleknek egyedi csapatépítők. Ismeretterjesztő kalandok a lexikális tudás bővítésére egy adott helyszínhez kapcsolódóan. Egyedi kalandutak létrehozása szülinapra, évfordulóra, leány-, legénybúcsúra, stb.


– Van jó néhány kaland már az alkalmazásban, ám ezek egyelőre főleg a főváros környékére korlátozódnak. Vannak országos tervek?

– Hamarosan jönnek a fővárostól távolabbi kalandok is. Nagyon fontos az üzleti modellemben, hogy nem akarom ezt az üzletet csak magamnak megtartani. Azt szeretném, hogy minél gyorsabban, minél több helyre eljussunk vele és sok embernek igazi kalandélményt tudjunk szerezni. Ehhez arra van szükség, hogy mások is használhassák az üzletből származó előnyöket, ezért a franchise jogait el fogom adni belföldre és külföldre is. 
Ezzel nem csak azt nyeri a WofA, hogy gyorsabban eljut sok helyre, hanem izgalmas, új ötletekkel lesznek gazdagabbak a játékban fellelhető kalandok. Valóban fontos az, hogy a világ legszebb helyeire jussanak el az ügyfeleink, ezért ez főleg helyi arcokon keresztül tud jól megvalósulni, akiknek jó helyismeretük van.


– A játék neve eleve angol. Ez azt jelenti, hogy tervezed a külföldi terjeszkedést is? 

– Igen, az eredeti koncepció is az, hogy az egész világon (de legalább hat földrészen) legyenek WofA kalandok. Az első lépés, hogy itthon kialakítsuk azokat a folyamatokat, megteremtsük azt a tudásbázist, amivel bárhol sikereket tud elérni egy franchise partnerünk. Az első izgalmas lépéseket természetesen Európa azon országaiban fogjuk tenni, ahol a legfejlettebb az erdei turizmus kultúrája. Ilyen az én elképzeléseim szerint: Olaszország, Ausztria, Franciaország, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia. Már most van érdeklődés rá, pedig még nem is kerestem partnereket. Abban bízom, hogy egy éven belül meglesznek azok a feltételek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a nemzetközi porondra lépjünk.


* A geocaching szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, játék, mely a kincskeresés ősi szenvedélyére alapozva egyesíti a modern technikát (GPS, Internet) a természetjárással, a turizmussal és az ismeretterjesztéssel.
 

További információ: https://wofa.games/