Megújult a SILVANUS sószobája :: Hotel Silvanus Visegrád -

MEGÚJULT A SILVANUS
SÓSZOBÁJA!

“Ezt a projektet Magyarország kormánya és Pest megye önkormányzata a PM_KKVSZALLODA_2020 kódszámú pályázat keretében 50%-os támogatási intenzitással támogatta”.


A 2022-es nyári szezonra teljesen megújult ingyenes sószobánk, amely szállodánk wellness-tepidárium részén található.
Tudta-e, hogy már az ókorban is építettek ilyen helyiségeket a só kiemelkedően jótékony hatásai miatt?

A Silvanus szállodába érve a látogatót nem csak egyedülálló természeti kincsünk, a Dunakanyar és a környező hegyek látványa ragadja magával, de a Föld, itt, a Pilisben található szícsakrája is valódi feltöltődést, kikapcsolódást garantál. Ezért is fordít kiemelt figyelmet a szállodai vezetés a Silvanusba látogatók testi-lelki felüdülésére.

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a rohanó mindennapokból kiszakadva vendégeink a valódi pihenés és feltöltődés élményével gazdagodjanak. A wellness-részlegen található sószobát alapjaiban gondoltuk át annak érdekében, hogy a só jótékony hatásait maximális mértékben ki tudja használni az itt feltöltődni vágyó vendégkör. Erős János, a szálloda műszaki karbantartásáért felelős vezetője és csapata a kivitelezés során minden részletre kiemelt figyelmet szentelt. - A szószobát himalája sótéglák és parajdi sórögök kombinációjával alakítottuk ki, annak áldásos hatásai miatt - tette hozzá János.

 

AJÁNDÉKUTALVÁNY ONLINE FOGLALÁS

 

Mit is kell és érdemes tudnunk a szószobák adta előnyökről? Energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatásúak, továbbá támogatják a szervezet öngyógyító erejét.

Már az ókorban felismerték, hogy a sóbarlangban való tartózkodásnak gyógyító ereje van. A történelem folyamán kutatásokat végeztek a só gyógyító erejével kapcsolatban. Egyre több szanatóriumot hoztak létre a sóbányák közelében, melyeket előszeretettel vettek igénybe a légzőszervi betegek. Megfigyelték, hogy a sókezeléseken átesett páciensek meg tudnak szabadulni a tüdőbántalmaiktól.

A sóbányákéval közel azonos klíma mesterséges létrehozásával e szelíd gyógymód iránt nem csak a légzőszervi, bőr- és izületi betegségek, hanem a betegségmegelőző, immunrendszer-erősítő, ellazító és nyugtató hatása miatt az egészséges emberek érdeklődését is fel kívánjuk kelteni.
 

Száraz sóterápiás szobánk levegője fertőtleníti a légutakat, csökkenti a nyálkahártya gyulladását és megszünteti a váladék képződését a vírusos vagy bakteriális fertőződéseknél egyaránt.

A sószaunázás során a sós levegőben lévő nátriumionok a belégzéskor olyan helyekre is eljutnak a szervezetben, ahol baktériumok és apró porszemcsék telepednek meg. Ezeket nem lehet eltávolítani a testből, ám a sós levegő képes lekötni őket, így a felköhögött váladék révén ki tudnak ürülni. A belélegzett só lényegében oldószerként funkcionál és magához vonzza a szennyeződéseket. Természetes antibakteriális hatásával elsősorban a tüdő, a légutak, és a hörgők tisztításában eredményes.

A sóterápia minden embernek javasolt, nem csak akkor lehet igénybe venni, ha valamilyen betegségben szenvedünk. Az egészséges emberek a sóterápiával nagyobb teherbíró képességre tesznek szert, erősítik az immunrendszerüket, aminek következtében sokkal ellenállóbbak lesznek a betegségekkel, fertőzésekkel szemben. A sóterápia gondolata mégis leggtöbször csak akkor merül fel a legtöbb emberben, amikor panasszal, betegséggel szembesülnek.